Minden sikeres nő mögött ott áll…

admin Egyéb

Önmaga! Nem tudom, tapasztaltátok-e már, hogy mi nők hajlamosak vagyunk mentegetőzni. Elnézést kérni, amiért létezünk, vagy kisebbíteni a saját szerepünket. Különösen, ha sikeresek és tehetségesek vagyunk valamiben.

Egyáltalán, mi a siker?

Számtalan élet- és karrierút létezik. Hogy mitől érezzük magunkat sikeresnek, sok mindenen múlhat. Milyen a személyiségünk, milyen a környezetünk, milyen a neveltetésünk. Hány okos kislány hallotta százszor, hogy ’Ha állandóan okoskodsz, senki se vesz feleségül!’. Hány apró szépség, hogy ’Neked nem kell okosnak lenned, elég, ha szép vagy!’. Mintáink vannak, mélyen belénk épült igazságaink, melyekről olykor tudjuk, hogy nem kellene, mégis meghatároznak bennünket.
Valamilyennek lenni bátorság. Valamilyennek lenni felelősség.
Nem számít, hogy öt gyerekkel, főállású családanyaként, gyerek nélkül egyedül, a gyerekek előtt vagy után karrierrel, a lényeg, hogy önazonosak tudjunk maradni.  Fogadjuk el, hogy boldognak és elégedettnek lenni szabad! De ne akarjuk a saját teljességünk útját a barátainkra, rokonainkra, menyeinkre, lányainkra erőltetni. Hagyjuk, hogy ők is meghallják a saját GPS-ük hangját és merjenek bízni benne!

A sikeres nő titka: a nőiesség?

Egy amerikai nyomon követéses vizsgálat szerint a siker kulcsa az üzleti életben a nőiesség megőrzése. Azt tapasztalta, hogy azok a lányok, akik az egyetemen keményen léptek fel, majd a szakmai életükben törtetően próbáltak előre jutni, nyolc éves intervallumban kevesebb sikert értek el, mint azok, akik nőiesek voltak. A hírt több médium átvette és bezzegelve látta benne igazolva a hagyományos értékrend létjogosultságát. Egyetlen fontos momentumot azonban kihagytak a cikkek. Mit is jelent a nőiesség? Egy kísérletre hívlak benneteket! Fogjatok egy fehér lapot. Írjatok őt jelzőt, hogy számotokra mitől nőies egy nő! Szép? Érzelmes? Gyengéd? Gondoskodó? Hisztis? Vagy valami egészen más?!

Jellemző, hogy a gyermekkorunktól belénk ivódott szabályszerűségek miatt nemcsak beletörődünk, hanem egyenesen természetesnek is vesszük, ha kiskorúsítanak bennünket. Ha az akaratunk, vágyunk, kitartó kérésünk a hiszti címkét kapja. A külső jegyek alapján rangsoroljuk magunkat és társainkat, noha önmagában a rangsorolás is badarság!

Vajon a kutatók hogyan definiálták a nőies üzleti viselkedést? A legkevésbé sem játszmákról, érzelmi alapokon való döntésről vagy manipulációról gondolkoztak! Ráadásul a nőies viselkedést a férfias viselkedés ellenében határozták meg. Ez talán többet mond a sztereotípiákról, mint a nőkről. A  vizsgálatban alkalmazott definíció szerint a nők asszertívek, empatikusak, lágyak, nem macsók. Ugyanakkor tudják, hogy mi a cél és szelíden, de sziklaszilárdan kitartanak mellette.

GIRLPOWER!

Az vitathatatlan, hogy nőként vannak bizonyos szupererőink. Nem feltétlenül azért, mert ez a nők előjoga. Sokkal inkább azért, mert bennünket csendességre, illedelmességre, gyengeségre neveltek. Így volt időnk, lehetőségünk és szükségünk arra, hogy míg a fiúk bátrak és nem sírnak, kifejlesszük magunkban őket.

Önreflexió

Folyton arra biztattak minket, hogy viselkedjünk megfelelően. Felnőttként ezt az erős belső kényszert fordítsuk előnyünkre! Engedjük el a késztetést, hogy olyanok legyünk, amilyennek szerintünk mások elvárnak minket. Fedezzük fel magunknak a világot. Néha pedig csendesedjünk el és tegyünk fel kérdéseket. Arra tartok, amerre szeretnék? Az vagyok, aki lenni szeretnék? Hogyan csinálhattam volna másként? Mennyit kell (f)eladnom magamból ahhoz, hogy a saját utamon járhassak?

Önbizalom

Az önértékelés zavarok napjaink népbetegségének tekinthetők. Nem hisszük, nem merjük elhinni, hogy elég okosak, szépek, tehetségesek, szerethetők vagyunk. Azt hisszük, baj, ha valaki nem szeret. De ne felejtsük el, emberek vagyunk! Valamilyenek. Pillanatnyiak. Múlók és változók. De amikor bezáródnak az ajtók, elalszanak a gyerekek, falnak fordul a férj… már csak magunk vagyunk. Az igazi kérdés az, hogy élvezzük-e a saját társaságunkat? Tudjuk-e magunkról, hogy bármit elérhetünk? Merjük-e megélni a teljességünket akár az ágyban, akár a tárgyalóasztalnál? Ha olykor megkérdőjelezzük a döntéseinket, az nagyon is rendben van. Csak ne vigyük túlzásba!

Asszertivitás és empátia

Fontos, hogy tudjuk, mit akarunk. De az is, hogy megértsük, mire vágyik, mit érez a másik. Ha figyelünk a többiekre és teret adunk az ő elképzeléseiknek is, ha nehéz helyzetekben sem megúszásra játszunk, igazi win-win helyzeteket teremthetünk. Cáfoljunk rá a sztereotípiákra és hagyjuk ki érzelmi és kommunikációs eszköztárunkból a manipulációt. Anélkül is elérhetjük a céljainkat, hogy játszmákra pazarolnánk az energiáinkat.

Multitasking

Nemcsak a nők képesek ezerfelé figyelni egyszerre. Mégis jellemző, hogy a családi programokat, elintéznivalókat, fontos eseményeket a munkahelyi teendőkkel együtt a nő tartja élő határidőnaplóként fejben. Ezt aztán a karrierünk során is hasznosíthatjuk. Képesek vagyunk részfeladatokat kombinálni, előre gondolkodni, felmérni az esetlegesen felmerülő nehézségeket.

Bátorság, akaraterő, belátás

Legtöbbünk olyan, mint McGyver. Bármiből képesek vagyunk létrehozni bármit. Mindig megmentjük a helyzetet. A legkilátástalanabb pillanatokban sem adjuk fel és azt tesszük, amit helyesnek tartunk. Nem számít, mennyire félünk. Nem számít, mennyire kényelmes nekünk. Ha kell, akkor összeszorított fogakkal, de végigcsináljuk.
Persze megvan a veszélye annak, hogy nem engedjük el a dolgokat időben, vagy túltoljuk. De nem félünk hibázni. Ha hibáztunk, tudunk bocsánatot vagy segítséget kérni. A jég hátán is megélünk. Mindig.

 

A cikkhez innen, innen, és innen  inspirálódtunk.