Egyédiség és munkaerőpiac

admin Egyéb

Miközben tombol az egyediség kultúrája, sosem határoztak meg bennünket ennél jobban a szokások és a láthatóság. A mobiloknak és a digitális nyomainknak hála egyetlen percre sem bújhatunk el. Minden percben prezentáljuk önmagunkat és szakmai, illetve szabadidős tevékenységeink közepette észrevétlenül építjük énmárkánkat is.

Az egyediség dicsérete

Ma a különlegesség belépő a siker – és sok esetben a munka – világába. Gondoljunk csak bele! Tekashi 6is9ine szinte önmaga karikatúrája, egyértelműen bűnöző, mégis 24 millió ember követi az életét napi szinten az Instagramon, ami szépen hoz a konyhára. Lehet valaki nemzetközileg elismert modell egyetlen körözési fotó alapján, ajánlhatnak állást instaposzt hatására. A világban sosem volt még ekkora a távolság ember és ember között, miközben akár egy magyar lány is bármikor kapcsolatba kerülhet Jennifer Lopezzel az internet segítségével – ahogy arra az elmúlt hetekben is volt példa.

Az uniformitás előnyei

Ötpercnyi szörfözés a neten bizonyítja, hogy van egyfajta globális sorvezető, melyet választásaink során mind követünk. Tipizálható az öltözködésünk, a sminkük, a viselkedésünk és a választásaink – amiből boldogan ismernek meg minket követőink, a reklámpiac és a fejvadászok egyaránt.

Fotó: Unsplash

A hasonlóságnak azonban evolúciós szempontból is vannak előnyei. Az a zebra, amelyiknek a csíkozása eltér a többitől, feltűnő, épp ezért a csorda leggyengébb láncszeme. Az a nő, aki nem felel meg az évezredek alatt kialakult termékenységi normának, háttérbe szorul. Belénk kódolódott, mi a szép és milyen a jó, milyen a sikeres, ezért öntudatlanul is annak elérésére törekszünk.

Egyediség a munkaerőpiacon

Amikor új állást szeretnénk találni és meg akarjuk győzni leendő munkáltatónkat, hogy mi vagyunk a legjobb választás, meg kell találnunk a nagyon érzékeny egyensúlyt az egyedi és az átlagos között.

Amiben meg kell felelni a normának:

  • LinkedIn profil készítése. Feltölthetjük saját látásmódunkat tükröző tartalmakkal, de minden körülmények között legyen szakmai és releváns.
  • Részletes önéletrajz, melyben nincs helye torzításnak vagy maszatolásnak, ugyanakkor specifikusan az adott munkakörre szól. (Lehet nagyon egyedi is, ha profi.)
  • Business casual öltözet az állásinterjúkon. Munkaköre válogatja, mi fér bele, hiszen mást jelent a business outfit egy animációs cégnél, mint a bankszakmában. A sminkünk, az ékszerünk, vagy éppen a táskánk kidomboríthatja rejtett értékeinket, ha szeretnénk.
  • Szakmai nyelv használata és professzionális magatartás. Kutatások elemzik, hogy mennyit ront esélyeinken a plus size méret, a nemünk vagy a párkapcsolati státuszunk. A legnagyobb „hibák” azonban mégis a nem megfelelő nyelvhasználat, slendriánság vagy a meggyőző fellépés hiánya. (A túlzott arrogancia is ide tartozik!)
Fotó: Unsplash

Amiben nem érdemes engedni:

  • Az eltérő értékrendek megnehezíthetik a mindennapi munkavégzést. Ami elsőre kompromisszumos megoldásnak tűnik, hosszabb távon már szinte kínzás lehet, ha saját meggyőződésünk ellenében kell cselekedünk a munkánk miatt.
  • Kell a perspektíva? Akkor ne szerződjünk olyan munkáltatóval, amelyiknél már az első percben is világosan látszik, hogy a karrierlétra teteje a felkínált csomagolói állás. Ha fejlődni szeretnénk, akkor ne mondjunk le lehetőségekről már a legelején.

Közhely, de a munka van értünk és nem mi vagyunk a munkáért. A pénz beszél, de nem árt meg is hallani, amit mond. Amikor olyan munkákra pályázunk, amelyek valóban érdekelnek minket, egyéniségünk és egyediségük is lehet – sőt legyen! –  szempont.