CV Nindzsa: Mit tegyél, ha nem jeleznek vissza az önéletrajzodra?

admin Egyéb

Már vagy száz önéletrajzot elküldtél, de alig tízre jeleztek vissza? Bosszant, hogy még egy elutasításra se futja a munkáltatóknak? Nem vagy egyedül! Az álláskeresők legnagyobb sérelme, hogy a kiválasztási folyamat lépései a legtöbb cégnél nem átláthatóak, sőt, sok esetben kifejezetten nem, vagy későn kommunikálnak róluk. A statisztikák azt mutatják, hogy 10 megpályázott állásból átlagosan csak 2-3 esetben kapnak visszajelzést a potenciális jelöltek. Az is többnyire automatikus üzenet.

Növeljük a láthatóságunkat!

Ha még az országos átlagnál is kevesebb reakciót kapunk, mindenképpen javasolt átnézni az önéletrajzunkat, nem tartalmaz-e alaphibákat vagy hiányosságokat. Nem árt megvizsgálni jelentkezési szokásainkat sem. Fontos, hogy az email tárgya tartalmazza a célpozíciót és a nevünket, a csatolt fájl pedig szintén ezek kombinációjából kapja nevét. A kiválasztási szakemberek ritkán kezelnek csupán egyetlen állást, így ezek hiányában pusztán amiatt is eleshetünk a lehetőségtől, hogy a HR-snek fogalma sincs, melyik pozícióra jelentkeztünk.
Előnyös lehet, ha a hirdetés megjelenítésétől számított néhány órán belül, vagy hétfőn kora reggel jelentkezünk, mert így az elsők között látják levelünket.

Alapszabály, hogy olyan állásokra jelentkezzünk, melyek reális célkitűzést jelentenek meglévő tapasztalataink és képzettségünk fényében. Természetesen értékesítőként válthatunk termékcsoportot, vagy akár teljesen új szakmában is megpróbálhatunk elhelyezkedni. Ekkor azonban még inkább fontos kidomborítanunk azokat a képességeket, melyek meggyőződésünk szerint alkalmassá tesznek minket a sikerre ezen a területen is.

Okok, amiért a munkáltatók nem jeleznek vissza

A Profession.hu kimutatásai szerint ugyan számottevően nőtt a rendszerükön belüli tájékoztatások száma, de még mindig jelentősen elmarad a 100%-os aránytól. Bár a nagy fejvadászcégek policy-je szerint a jelölteket minden esetben értesíteni kell a kiválasztási folyamat ritmusáról- különösen, ha a jelölt a személyes találkozók bármely szintjén részt vett, a gyakorlatban mégis az a jellemző, hogy a jelölt pályázik, vár, reménykedik, majd nem történik semmi.

A leggyakoribb okok, amiért a munkáltatók nem jeleznek vissza:

  • senkit nem találtak alkalmasnak, vagy visszavonták a pozíciót. Erről a cégek nem szeretnek kifelé kommunikálni. Rosszhírüket kelti, csökken a megbízhatóságuk értékelése és a konkurencia fülébe is könnyen eljut az információ. Mivel ez cégpolitikai szempontból előnytelen, inkább nem mondanak semmit.
  • kiestünk valamely nem kommunikált kritérium alapján. Hivatalosan nem lehet valakit elutasítani életkor, családi státusz, bőrszín, vagy a közösségi médiában aktív jelenlét miatt, de a belső szűrőkön könnyen fennakadhatunk, ha nem passzolunk a cég elképzeléseihez.
  • egyetlen HR-s végzi a teljes kiválasztási folyamatot és elvesztünk a többiek között. Ennek oka lehet, hogy nem emelkedtünk ki a tömegből, nem keltettünk szakértői benyomást vagy bizalmat, és nem voltunk szimpatikusak vagy csak kifelejtődtünk.
  • nyaral/szabadságon van az illetékes. Legyen az a főnök, vagy a HR-s, ha nincs, aki ellássa a feladatot, akkor bizony elmarad a jelzés is.
  • még nem ért véget a kiválasztási folyamat. Sok cég csak akkor jelzi a felvétel tényét, ha már betöltötték a pozíciót és a felvett személy már munkába állt. Ez azonban 2-3 hónapos várakozási időt is jelenthet.
Fotó: Unsplash

Mit tegyünk, ha nem jeleztek vissza a jelentkezésünkre?

Ha nem jött semmiféle visszajelzés, nyugodtan érdeklődjünk – kedvesen és tisztelettudóan – arról, megkapták-e jelentkezésünket. Ezt tehetjük telefonon, vagy írásban is. Amennyiben a válasz nem, értelemszerűen küldjük újra, egyeztetve a címzett adatait. Ha igen, de nem kerültünk a kalapba, kérjünk visszajelzést, mi miatt nem sikerült.

Ha nem értesítenek minket, miután interjún is részt vettünk, az minimum udvariatlanság, mely esetben nagyjából két héttel később teljesen jogos érdeklődnünk – még mindig kedvesen és tisztelettudóan -, hol tart a kiválasztási folyamat. Elutasító válasz esetén kérdezzünk bátran arról, milyen hibát vétettünk, vagy mely kritériumoknak nem tudtunk megfelelni. Ez ugyan kellemetlen élmény lehet, ugyanakkor ebből tudunk építkezni és a következő pozícióra való jelentkezéskor sikeres(ebb)en szerepelni.

Sikered érdekében olvasd el korábbi írásainkat is!

Hogyan írjunk önéletrajot – Tippek
Hogyan készülj az állásinterjúra