Nők…?!

admin Egyéb

Vitathatatlan tény, hogy mi nők mindenre képesek vagyunk. Képletesen és szó szerint is hegyeket mozgatunk meg, ha szükséges. Lábon kihordunk bármit, akár várandósan is kemény fizikai munkát végzünk. Harcolunk. Kiállunk egymásért, kiállunk azért, amiben hiszünk.
Megbocsátjuk, ha megbántanak. Ápoljuk azt, aki ápolásra szorul. Ha beledöglünk is megfőzzük azt a finom süteményt, ha már a gyerek, a mama, vagy épp a párunk vágyott rá.

Majd mi!

Alig alszunk, mert mindennek bele kell férnie. Júniustól bújjuk az akciós katalógusokat, hogy karácsonyra mindenkinek ott lehessen a fa alatt az, amire vágyik. Végülis, már egy éve gyűjtjük titokban a kívánságokat.

nő sok feldat

Ha leesett, felvesszük. Akkor is, ha nem mi ejtettük el. Ha vizes, feltöröljük. Ha beteg, kiadagoljuk. Ha elfelejtették, elintézzük. Megcsináljuk, megvesszük, befejezzük, megfőzzük, kifundáljuk, átalakítjuk, megjavítjuk, megrendeljük, elmegyünk érte. Törődünk vele, de bele nem.

Csalódunk, ha a születésnapunkon nincs virág. Fáj, ha nem hallgatnak meg. Ha mondanánk, de nincs kinek. Haragszunk, ha nem vesznek észre. Rosszul esik, ha nem figyelmesek velünk. Vágyunk rá, hogy elismerjék a teljesítményünket vagy épp a tenyerén hordozzon valaki.

Vajon kinek a „hibája”, ha használnak minket?

Ha csak egy vagyunk és nem az egyetlen? Mikor engedted meg utoljára magadnak, hogy te legyél az első? Mikor vettél utoljára úgy ruhát magadnak, hogy a gyerekeknek nem vettél semmit? Mikor voltál szórakozni a barátaiddal? Mikor mondtad ki pontosan azt, amire vágytál? Mikor kértél, ahelyett, hogy némán elvártál vagy reménykedtél volna?

nő fáradt gondolkodik

Fotó: Pixabay

Természetesen nem a te hibád, ha anyaként cseléd, feleségként szolga vagy. Vagy legalábbis annak érzed magad. Viszont te vagy a leginkább érdekelt abban, hogy változzon a helyzet és elsőként neked kell változtatnod is! Meg kell engedned magadnak, hogy fáradt légy. Meg kell tanulnod elengedni helyzeteket. El kell fogadnod, hogy vannak dolgok, esetek, amikor nem minden tökéletes. Néha ott kell tudnod hagyni a férjedet főni a saját levében. Néha nemet kell mondanod. Újra le kell választanod magadat a családról. Használnod kell az ők, a ti és a mi helyett újra az ént. Mert te én  – is –  vagy. Mert az énidő neked is jár.