Nagy Krisztina

admin Közönségszavazás

– Hozzál már, légyszi, egy terhességi tesztet is, ha mész a gyógyszertárba! – mondtam lazán a férjemnek egy nap. Meg is lepődött rendesen.

 – Úgy gondolod, terhes vagy? – kérdezte.

 – Á, biztos, hogy nem, de egy hete késik a menzeszem, csak úgy megnyugtatásképp, hozz egyet, jó?

Hozott.. Azonnal, sötétbordón megjelent két csík. Halálra váltan jöttem ki a mosdóból. Férjem csak felemelte az állát, kifejezve, hogy “na, mi van?”, én bólintottam…

Vele madarat lehetett fogatni, én kétségbe estem. Ott álltam 40 pluszosan a nappali közepén, egy 6 éves gyerekkel, viszonylag jó állással, nyugodt, szép, tartalmas élettel, terhesen.. Nem tudtam, mit tegyek, így elmentem inkább mosogatni.

Kavarogtak a gondolataim közben. Mi lesz most? Hogyan tovább? Hiszen házat akartunk, ez most ugrott… Elölről kezdjek mindent? Az éjszakázást, szoptatást, a bölcsit, ovit, mindent?? Úristen!! Ráadásul tuti szurkálhatom magam vérhigítóval, mert trombophiliás is vagyok. Férjemnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy remekül érvel. Minden félelmemre volt válasza és megnyugtatott. Persze, olyan opció nem volt, hogy nem születhet meg a pici, tehát erről nem kellett meggyőzni, csak rettegtem. Tudtam, ezt most már csinálni kell, de letaglózott.

Berobbant az életembe a változás, sokkolt, megbénított. De csak egy röpke pillanatra. Igen, szúrnom kellett magam, igen, nehéz volt és most is az, sokszor. Kicsit gúzsba köt, megvonja a szabadságom és még várnom kell, mire teljesen újra önmagam lehetek, de nem adnám semmiért, amikor látom, a két gyerekem mennyire szereti egymást, amikor látom, hogy ez a pici lány milyen szép és kedves. Az, hogy immár két gyermekem van, más változásra is sarkalt, ezért kezdtem vállalkozni. Még fontosabb lett a munka és a magánélet egyensúlya, ezért vágtam bele, másfél évvel ezelőtt…

És amire nem számítottam: a kislányom szemében, tekintetében visszakaptuk a férjem édesapját, az arckifejezésében pedig a nagymamámat. A változás, ami visszaforgatta az idő kerekét.

IDE KATTINTVA SZAVAZHATSZ