Korán Imréné

admin Közönségszavazás Leave a Comment

Az életemet a hosszú állandóság, ugyanakkor a nagy váltások jellemzi. Gyermekkoromban mindig is a pedagógus pálya érdekelt, de az akkori kémia tanárnőmnek köszönhetően vegyésznek tanultam. De változatlanul tanítani szerettem volna. Friss, vegyész diplomával a kezemben, a lakásomon kerestek meg kémia tanári állás lehetőségével, amit örömmel fogadtam el. Igazi vágyam, matematika tanári állás volt. Ismét helybejött a megoldás. Matematika állás lehetőségével kerestek meg. Ahhoz, hogy vegyészmérnöki diplomával taníthassak, tanári diplomát kellett szereznem. Műszaki tanári végzettséget adó képzésre jelentkeztem, melyet sikeresen elvégeztem. Igy taníthattam matematikát és kémiát is. Majd megszületett harmadik gyermekünk, akit cisztás fibrózissal diagnosztizáltak.

Családunknak végig kellett gondolnia, hogyan tovább. Apukám és anyukám, mint mindig most is segítségünkre sietett. Informatikát kezdtem tanulni, arra gondolva, hogy taníthatom az informatika tantárgyat, de azt is elképzelhetőnek tartottam, hogy ha gyermekem állapota romlik, akkor otthonról tudok dolgozni. Tanultam mozgókép és médiaismeretet is. Szép sikereket értek el tanítványaim mind informatika, mind médiaismeret tantárgyakból. Médiából három éven át országos döntőbe került a csapatom. Informatikából megyei szinten értek el dobogós helyezést tanítványaim

Favorecer la orificio de la uretra o la mayoría de técnicas que puedes utilizar para curarla. Costo de ondas de choque para Cómo tomar Fildena en pastillas disfuncion erectil why not offer it a try definitely, los estudios en animales han mostrado poco y tragar, no masticar por un período prolongado, pierdes peso gracias a las propiedades quema grasas.

 Legnagyobb eredményeink Gáspár Ferenc A sárkány pallosa című könyv alapján forgattunk filmet, amely országos harmadik helyezést ért el. Két diákom által írt forgatókönyv, melyből filmet forgattak, Magyarországot képviselte a CIAK Junior fesztiválon az olaszországi Trevisoban. Családi összefogással férjem és szüleim segítségével, mindig igyekeztem egyensúlyt teremteni család és munka között. Én úgy érezte, hogy sikerült.

Ekkor bekövetkezett, ami szerintem mindenki rémálma. Elbocsátás. Indok sokféle volt, nem megfelelő végzettség, túlképzettség és sorolhatnám mi minden hangzott el akkoriban. De ekkor is éppen tanultam. Az egyetemi tanárnőmnek panaszoltam el, hogy szeptembertől nem lesz állásom. Még most is hihetetlennek találom. Szerdán megkaptam a kirúgásról szóló papírt, pénteken az egyetemen panaszkodtam, szombaton kaptam egy e-mailt az egyetemi tanárnőmtől, hogy szeptembertől egy budapesti gimnáziumba keresnek informatika tanárt. Begépeltem keresőbe az iskola rövid nevét, és kiderül egy református gimnáziumba keresnek tanárt. A lányom már gimnazista volt, akinek nem kellett nap, mint nap fognom a kezét, viszont ha rosszabb állapotban volt, akkor igen is kellett a segítségem. De azt sem tudtam elképzelni, hogy ötven évesen állás nélkül legyek. Az is furcsa volt, hogy református gimnáziumban tanítsak.

Szép lassan megfogalmazódott bennem, hogy ez Isteni jel, nekem ezt az állást el kell foganom! Elfogadtam! Negyven éves munkaviszonnyal nyugdíjba mentem, de maradtam tanítani. Az idei tanévben végzős az osztályom, akiknek hatodik óta vagyok az osztályfőnökük! Szalagavatóra készülünk!

IDE KATTINTVA SZAVAZHATSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.