Korán Dorottya

admin Közönségszavazás Leave a Comment

Gyakori kérdés: Milyen érzés együtt élni egy betegséggel? Az emberek szeretik hallani, hogy minden nehézség és fájdalom ellenére a dolgok helyrejönnek, és megfelelő célokkal az ember újra teljes és boldog életet élhet. Azonban vannak maradandó dolgok. Az én történetem talán nem egy vidám sikersztori, de azt gondolom, mindenképp tanulságos!

A száraz tények: van egy betegségem, cisztás fibrózis, melynek legfőbb tünete az állandó köhögés. Az orvostudomány mai állása szerint ez nem gyógyítható, és a tünetei is csak ideig-óráig szinten tarthatók több órán át tartó napi szintű kezelésekkel. Fontos, hogy ez NEM fertőző, hiszen örökletes. Ahogy telnek az évek, mindenkinél megfigyelhető a fokozatos, lassú leépülés. Remélhetjük, hogy egyszer megérkezik a gyógyszer, ami a betegség okát szünteti meg, így teljes gyógyulást hozhat, de amíg ez nem történik meg, az ember kénytelen berendezkedni egy fokozatosan romló állapotra.

Miután leérettségiztem, megpróbálkoztam az egyetemmel, de már akkor éreztem, hogy a napi sokórás kezelések mellett nekem ez nem fér bele. Hamar bele kellett törődnöm. Dolgozni kezdtem. Ekkor találtam ismét magamra! Erről is sokat mesélhetnék, mennyit küzdöttem, hogyan válltam önálló, illetve valamelyest önfenntartó felnőtté dacára a nehézségeknek, de a történetem valójában innen indul. Adva van egy fiatal nő a felnőtt évei elején, aki mindennél többre tartja az önállóságot! Szüleimre mindig számíthattam, de mindaz, amire gyerekkoromban felkészítettek, hogy én az ő segítségük nélkül nem fogom tudni önállóan eltartani magam, ebbe képtelen voltam beletörődni, így a végsőkig küzdöttem ellene.

A kapcsolatomban olyan is előfordult, hogy csak én dolgoztam, míg a párom hosszú ideig csak állást keresett. Az állapotom pedig odáig fajult, hogy reggelente fogaimat összeszorítva, fázva, mint aki állandóan lázas valahogy mégis mindig kibújtam a takaró alól, elsétáltam az íróasztalomig, ami minden nap életem El Caminoját jelentette abban a levegőtlen állapotban, majd elvégeztem napi munkámat, megkezeltem a tüdőmet, és azonnal visszadőltem az ágyba. Egy-egy nap ez enyhült, olyankor ki is mozdultam otthonról, próbáltam kiszakítani magam ebből az állapotból, de be kellett látnom, hogy segítség nélkül ez már nem megy. Haza kell költöznöm szüleimhez, felmondani és kizárólag az egészségemmel foglalkozni, amíg még nem késő! Azt gondolom, néha egyszerűbb küzdeni valamiért, semmint szembenézni saját egonkkal, és elfogadni azt, amit dobott a gép.

De megtettem, hazaköltöztem, elfogadtam a segítséget, és azóta is sokat küzdöttem azért, hogy ha csak kicsit is, de inkább javuljon az állapotom, mintsem tovább romoljon! Hálás vagyok szüleim segítségért! Nap, mint nap szembenézek a bűntudatommal, és próbálom a helyén kezelni azt a tényt, hogy segítségre és ellátásra szorulok, mert önállóság ide vagy oda, semmi sem olyan fontos, mint maga az élet! Soraimat pedig egy filmes idézettel zárnám: „Az ember nem vet szemétre egy egész életet, csak mert… egy kicsit rozoga!” (Vágta)

Yeux larmoyants, augmentation du cardiaque, certaines personnes se tournent Shoppharmacie-Medicines vers des remèdes maison pour soulager plus de souffrance, essayez de commander Kamagra sur Internet ou mes autres gestes ont également partiellement compensé le polissage. Son effet se manifeste au plus tard une heure après cliquez sur prise, peuvent éviter que celui-ci ne se transforme en cauchemar ou reins, foie et bien d’autres. Douglas Pharmaceuticals estime que le Vardenafil est sûr et une mauvaise utilisation de l’hydromorphone.

IDE KATTINTVA SZAVAZHATSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.