Évtervezés – kreatív feladatok

Szokoli Bernadett Egyéb

kreatív évtervezés című podcast adásunkban, amely már a 9. adás volt, említettük Nektek, hogy vannak nagyon klassz feladatok, amelyek segítenek értékelni, alapozni és természetesen továbblépni.

Az egyik ilyen feladat az "Adok-kapok" címet, a másik pedig az "Alapozás a macskaköves úton" címet viseli. Kezdjük a sort az "Adok-kapok" feladattal!

Adok-kapok

Nagyon egyszerű a feladatod, csak rajzolnod kell egy kört, amelyet 4 részre ossz fel. Az egyes cikkelyek az alábbiak szerint nevezd el:

 - ezt vette el tőlem 2020.
 - ezt vettem el 2020-tól,
 - ezt hagyom 2020-ban,
 - ezt viszem magammal 2020-ból.

A feladathoz szükséges letölthető segédletet pedig itt találod!

Alapozás a macskaköves úton

Másik említett feladat pedig a macsakaköves úton való alapozás, amelyhez mondatkezdéseket találsz a segédletben, Neked pedig csak annyi a feladatod, hogy azokat a mondatokat befejezd.

Ennél a feladatnál lehetőséged van arra, hogy bizonyos mondatokat a következő évben is megtarts, átvigyél, nem kell mindig feltétlenül új dolgokat megfogalmaznod.

A feladathoz szükséges segédletet itt tudod letölteni.

Ne feledd, hogy évet tervezni nem csak januárban lehet! Bármelyik hónap bármelyik napja kiválóan alkalmas arra, hogy egy kicsit megállj és átgondold, hogy éppen most hol tartasz, mik a céljaid, hová szeretnél eljutni.

Tervezéskor rövid-, közép és hosszútávú tervekben is gondolkodj, általában ezek néhány hónaptól 1-3 évig terjednek. Mostanában már az éves terv is inkább hosszúnak mondható, de ennél távolabbi célokat is bátran kitűzhetsz.

Tervezz, álmodj és rögzítsd, hogy amikor visszaolvasod, akkor láthasd, hogy mi  valósult meg belőle. Vedd észre a sikereket és az eredményeket, ha pedig azt érzed, hogy nem érted el, amit szerettél volna, akkor se büntesd magad, hanem inkább gondold át, hogy mennyire fontos számodra a megvalósítás vagy mi lehet az oka annak, hogy még nem érted el.

Jó munkát kívánunk, hallgassátok a podcastokat, az összes adást itt megtaláljátok!