Elfogadom! – inspirációs pályázat

A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel – Ez az énidőm! (2019), Így változtattam én (2020) – idén is lehetőség nyílik, hogy megírd történetedet a mÉrtékadó pályázat keretein belül. Célunk, most is az, hogy erősítsük, inspiráljuk egymást, a körülöttünk élőket, és magunkat is.

2021-ben a pályázatunk témája: az elfogadás, nyitottság, tolerancia.

Mint mindannyiunknak, a mÉrtékadó Nők Társaságának is el kellett fogadnunk sok mindent, még ha nem is tetszett, vagy távol állt tőlünk elsőre. Szükségünk volt ehhez nyitottságra és toleranciára. Egyesületünk küldetése továbbra is az, hogy a változásra nyitott nők sokszínű közösségünkben felfedezzék saját értékeiket, ráleljenek a harmóniára és az egyensúlyra az életükben.

9 éve vagyunk jelen a tatabányai nők – és közvetve férfiak – életében.  Ezalatt az idő alatt lehetőségünk volt sok nővel találkozni, beszélgetni, közösséggé kovácsolódni. Megnyíltak sokan nekünk és megismerhettünk nőket, akiknek bár nehezen indult el a folyamat, de mégis képesek voltak elfogadni egy helyzetet, embereket, gondolatokat, és ami talán a legnehezebb: önmagukat!

Szeretnénk a ti történeteiteket is megismerni és eljuttatni sokakhoz, hogy inspiráljon és bátorítson másokat is az elfogadásra, a nyitottságra. Nagyon könnyű véleményt alkotni és talán még ennél is könnyebb megosztani azt, egyre nagyobb tömegekkel a közösségi média világában. Vannak negatív és pozitív hatásai ennek, amit sajnos nem tudunk teljes mértékben kontrollálni. De teszünk egy próbát. Azzal, hogy arra kérünk benneteket, írjátok meg és küldjétek el a saját történeteteket arról, hogy:

  - mihez volt a legnagyobb nyitottságra szükséged?

 - mit volt a legnehezebb elfogadnod?

  • önmagadat egy (akár külső, akár belső) változás után?
  • a munkatársaid gondolkodását bizonyos témában?
  • a barátnőd új diétáját?
  • a párod szüleinek vallásosságát?
  • az új szomszédaid gyereknevelési elveit?
  • a gyermeked felnőtté válását?
  • a testvéred párválasztását?
  • a sógorod közönyösségét a kóbor állatok iránt?
  • ???

Legyen szó bármiről, ami körülvesz és a saját értékrendedbe, az életedbe alapvetően nem simul bele, mégis képessé váltál elfogadni, oszd meg velünk és másokkal is, hogy tanuljunk, inspirálódjunk belőle!

Meséld el, hogyan ment, mire volt szükséged hozzá, hogy elfogadóbbá válj, képes legyél tolerálni másokat és nyitottabban nézz a téged körülvevő világra!

Küldd el nekünk saját történetedet! Számodra mit jelent az elfogadás? Neked mit kellett elfogadnod, ami elsőre nem ment könnyen? Írd meg nekünk, hogyan sikerült nyitottabbá válnod mások, vagy épp magad felé? Mire volt szükséged hozzá?  Mit tanultál belőle, mi mindenben változtatta meg az életedet az elfogadás?

Nem elvárás az irodalmi szintű fogalmazás. Nem novellákat várunk, csupán a te, saját történetedet az elfogadásról.

FONTOS: Tisztában vagyunk a téma érzékenységével, épp ezért, amennyiben a beküldött írás gyűlöletkeltőnek, politikai propagandának ítéljük meg, úgy módunkban áll a közlését elutasítani. Célunk a szemléletváltás, a társadalmi érzékenyítést.

A 3 leginsiprálóbb történet íróját díjazzuk, a díjakról és a díjátadó részleteiről később jelentkezünk információval!

Technikai paraméterek:
- Egy oldalnyi terjedelemben (A4), maximum 3000 karakterben várjuk az írásokat, 2021. november 14. vasárnap, 23:59-ig az alábbi linken: https://forms.gle/bRRgZHpwUPJaWuuw6

A játékszabályzatot pedig itt találod meg!

Akik kiválasztják a díjazottakat:
- Ádám Katalin – mÉrtékadó Nők Társaságának elnöke,
- Koch-Zuberecz Dóra - mÉrtékadó Nők Társaságának elnökségi tagja, önkéntese,
- Sariczki Júlia - mÉrtékadó Nők Társaságának alapítója, önkéntese,
- Kovácsné Vankó Mária – mÉrtékadó Nők Társaságának önkéntese,
- Heszler Edina - mÉrtékadó Nők Társaságának önkéntese,
- Szokoli Bernadett – mÉrtékadó Nők Társaságának önkéntese,

és természetesen kíváncsiak vagyunk, szerintetek melyik történetek inspirálóak, így minden írás elolvasható lesz 2021. november 18. 12:00 órától a honlapunkon, ahol szavazni is tudtok majd rájuk. Szavazni 2021. november 18-28. között lehet!

A pályázatot díjátadó rendezvény zárja, ahol a közönség által megszavazott és a zsűri által leginspirálóbbnak talált történetek íróját megajándékozzuk.

Járulj hozzá te is a saját történeteddel, hogy mások is nyitottabbakká, elfogadóbbakká váljanak!


JELENTKEZEM!