Dobai-Egyed Anita

admin Közönségszavazás

Dobai-Egyed Anita vagyok, 48 éves nő, anya, feleség, barát, kolléga és nem utolsósorban segítő. Segítő a főállásomban, szociális területen és segítő a napjaim minden percében, amikor azoknak az embereknek segítek, akik ugyanarra az elhatározásra jutottak, mint én pontosan 2 éve.

Mi is történt velem? Az életemben sokszor voltak változások. Párkapcsolati váltások, válások… Ez annyira nem rózsaszín habos-babos történet, nem is ezekről és az ezekből való kilábalásból szeretnék írni. Persze az nagyon fontos, hogy végül 40 évesen rám talált az “igazi” és azóta is boldog házasságban élünk.

A legnagyobb változás 2 évvel ezelőtt indult. Akkor a szervezetem jelzett, hogy ácsi, valami nagyon nem jól működik velem, bennem. Igen, egészségi problémáim jelentkeztek és be kellett hogy lássam, változtatnom kell az életmódomon. 105 kg-ot mutatott alattam a mérleg és az összes létező problémám a magas testsúlyomból és a nagyon magas testzsír és zsigeri zsír értékemből adódott. Talán az életmódváltás kifejezés használata nagyon divatos manapság, hallhatunk is ezerféle divatdiétáról, meg mozgásprogramról, ami ideig-óráig működik is. Én azt gondolom, megtaláltam a lehető legjobb utat.

Elindultam egy olyan termékcsalád fogyasztásával, ami segített a teljes étrendem átalakításában. Teljesen másképp kezdtem el táplálkozni, abszolút odafigyeltem arra mikor, mit, mennyit eszek és a mozgást is rendszeresen beépítettem a mindennapjaimba. 10 hónap alatt 23 kg-tól szabadultam meg, zsírból! Közben az izomrendszerem épült, a teljes testösszetételem megváltozott, 99,5 cm-rel lettem kisebb a teljes testkörfogatomból, ami 4 mérettel kisebb ruhák hordását tette lehetővé. A közérzetem teljesen más, folyamatos pörgésben, tervezésben, szervezésben vagyok. Fittnek, energikusnak érzem magam. Ami a legfontosabb: megszűnt az összes egészségi panaszom, az immunrendszerem erős.

De a csodák még csak ezután kezdődtek. Sokan észrevették a környezetemben a változást kívül, belül, ezért sokan is kezdték kérdezni, mit és hogyan csinálok, mit eszek, milyen termékeket fogyasztok. A legfőbb követőm és fogyasztóm a férjem lett, aki hasonló, sőt még jobb eredményeket ért el. Ő ugyanannyi idő alatt mint én, 33 kg-ot dobott le, szintén zsírból. Neki is megváltozott az egészségi állapota, elmúltak az emésztési problémái, az ízületi fájdalmai.

Ahogy jöttek az érdeklődők, gyakorlatilag el is indult az az üzletem, amire sohasem gondoltam, hogy lesz. Nem voltam soha vállalkozó, az üzleti világban nem voltam jártas. De akkor úgy döntöttem és ez a döntésem volt a második remek elhatározás, hogy tanulok, képzem magam, megismerem az összes csínját-bínját egyrészt annak a termékpalettának, amit fogyasztok, másrészt az összes olyan táplálkozási ismeretet, amivel megértem, hogy miért is működik úgy a szervezetünk és mi mindenre van szüksége ahhoz, hogy teljesen kiegyensúlyozottan és egészségesen működjön, harmadrészt pedig az üzletfejlesztésbe vetettem bele magam. Vállalkozó lettem.

Ma már van egy működő hálózat alattam, 78-80 fogyasztóm van, akikkel saját magam foglalkozom és vannak munkatársaim, akiket végigvezetve a saját tapasztalataimon és tudásomon megtanítottam arra, ők hogyan tegyék mindazt, amit én teszek. Őszintén remélve, hogy ők még jobban csinálják majd ezt, mint én! A férjem, a gyermekeim – a nagy fiam 22, a kicsi 13 éves – támogatnak ebben a munkámban is, látják, hogyan fejlődök és jutok egyre előrébb az üzletemben, hallják, olvassák a rengeteg pozitív visszajelzést, amit a fogyasztóimtól kapok. Az ő támogatásuk nagyon fontos, az ő megértésük és segítségük nélkül ez nem menne. Így aztán hatalmas öröm és boldogság számomra, hogy megtaláltam ezt az utat, hogy így érzem kiteljesedve az életemet.

A mi mottónk: tegyük egészségesebbé és boldogabbá az embereket! Utolsóként az anyagiakról is írok, hiszen sokan kérdeznek erről is és ez sem titok, hiszen álszentség lenne azt mondani, hogy az nem számít. Ma már többet keresek, mint amennyi a főállásból származó közalkalmazotti fizetésem. A rövidtávú terveim között szerepel, hogy teljes munkaidőben foglalkozzam a fogyasztókkal és az üzletemmel, ez lesz a következő nagy változás. De erről majd a következő pályázatban írok. Köszönöm szépen, ha elolvasták, nagyon jó egészséget, boldogságot kívánok mindnyájunknak!

IDE KATTINTVA SZAVAZHATSZ